" " " "" "

Valioliiga-kierros 12.-14.1. - Ennakko ja pelivinkit

 

Valioliiga 2018-19,
22. kierros:

West Ham - Arsenal 
Brighton - Liverpool 
Burnley - Fulham 
Cardiff - Huddersfield 
Crystal Palace - Watford 
Leicester - Southampton 
Chelsea - Newcastle 
Everton - Bournemouth 
Tottenham - Man United 
Man City - Wolverhampton

Joka viikko Valioliiga-asiantuntija
Thomas Schyth takoo tiskiin oman
ennakkopakettinsa tulevasta
Valioliiga-kierroksesta, jossa pyritään
löytämään arvokkaita pelitärppejä
kierroksen jokaiseen otteluun.

Tärppien osumatarkkuus
21 kierroksen jälkeen:

Osumat: 121 / 233
Tuottosaldo: +7,47
Palautusprosentti: 103%

Pelätty joulunajan ja uuden vuoden otteluruuhka alkaa olla Valioliigassa jo takanapäin ja nyt monet joukkueet ovatkin saaneet odottamaansa lepoa ennen 22. kierroksen starttia. Samalla käsillä on myös tammikuun siirtoikkuna, joten joukkueet pääsevät vahvistamaan rivistöjään, mikäli sellaiselle vain tarvetta nähdään.

Tammikuun siirtoikkunassa ei kovinkaan usein nähdä niitä suurimpia jättisiirtoja, mutta monet joukkueet ovat kuitenkin aktiivisesti hakemassa vahvistuksia niihin heikkouksiin, joita alkukausi on rivistöistä paljastanut. Tällaiset siirrot - vaikkeivat ne olekaan mitään satojen miljoonien jytkyjä - vaikuttavat tietysti myös voimasuhteisiin ja täten myös kertoimiin, ja peliyhtiöillä voikin olla vaikeuksia määritellä näitä siirtojen vaikutuksia lyhyellä tähtäimellä. Näihin hetkiin vedonlyöjillä onkin mahdollisuus iskeä, ja tammikuussa tarkkaavaisuutta tarvitaankin entistä enemmän.

Lisäksi ottelutahti on ollut hyvin vaihtele eri joukkueilla, jolloin väsymystä esiintyy eri leireissä huomattavan eri tavoin. Osa joukkueista onkin ehtinyt pudota jo erinäisistä cup-kilpailuista ulos, kun taasen jotkut osapuolet tahkoavat edelleen sekä FA Cupissa että liiga-cupissa. Osa joukkueista onkin siis saanut huilata kierrosten välillä ihan kunnolla, kun taasen toiset ovat joutuneet kuormittamaan vähintäänkin osaa pelaajistaan huomattavasti.

Lähdetään seuraavaksi katsomaan veikkausvihjeitä tulevan Valioliiga-kierroksen jokaiseen otteluun. Kyseisen kierroksen ehdottomasti parasta antia tulee olemaan sunnuntai-iltana klo 18:30 starttaava Tottenham-Manchester United -kohtaaminen.

West Ham - Arsenal

Ottelu pelataan: 12.1. klo 14:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

West Ham on juuri kuulunut niiden joukkueiden kerhoon, jotka ovat aktiivisesti etsineet uusia vahvistuksia tammikuun siirtoikkunassa, ja tällaisen uuden kasvon joukkue onkin jo saanut Samir Nasrin muodossa. Ranskalaispeluri on West Ham -manageri Manuel Pellegrinille toki tuttu nimi jo Manchesteri Cityn ajoilta, ja nyt Nasri on jälleen pelivalmiudessa 13 kuukauden mittaisen doping-pannansa jälkeen.

Nasri tekikin itseasiassa jo debyyttinsä uudessa joukkueessaan, kun hän oli avauskokoonpanossa Birminghamia vastaan pelatussa FA Cupin kohtaamisessa. Tuo ottelu toi kuitenkin voiton lisäksi West Hamille myös harmia, sillä joukkueen paras maalintekijä Marko Arnautović joutui jättämään kentän jo 20. peliminuutilla selkäkipujen vuoksi. West Hamin viestien mukaan kyseessä oli kuitenkin vain pelkkä varotoimenpiteenä tehty vaihto, sillä joukkue halunnut riskeerata tähtipelaajansa kustannuksella kyseisessä ottelussa. Näiden puheiden perusteella Arnautovićin ongelmat eivät siis ole kovinkaan vakavia.

Omat ongelmansa West Hamilla on kuitenkin tämänkin ottelun alla, ja poissaoloista puhuttaessa etenkin Fabián Balbuenan puuttuminen puolustuksesta tekee joukkueelle erityisen kipeää. Kyseessä onkin West Hamin ehdoton ykköspuolustaja, ja ilman häntä topparipari Angelo Ogbonna & Issa Diop on ehdottomasti haavottuvaisempi.

Arsenal on levännyt tammikuun siirtoikkunalla toistaiseksi laakereillaan, vaikka joukkue onkin kärsinyt vuodenvaihteen kynnyksellä lukuisista ja lukuisista loukkaantumisista. Pieni tauko tuli kuitenkin tykkimiehille hyvään saumaan, ja nyt joukkue onkin saanut parannella tovin aikaa haavojaan ihan huolella. Hyvällä onnella Arsenal pääseneekin tähän otteluun parhaalla kokoonpanollaan vähään aikaan.

Arsenal lähteneekin viemään peliä pallonhallinnan kautta, ja tämä sopinee myös West Hamille, joka on parhaimmillaan juuri vastahyökkäysjoukkueena tilanteissa, jossa vastustaja nousee ylemmäs ja ylemmäs viheriöllä. Ja kun vastakkain on siis hyökkäysvoimainen ja vastahyökkäysvoimainen joukkue, voinee ottelusta muodostua viihdyttävän tapahtumarikas kamppailu.

VIHJE: West Ham - Arsenal: Yli 3,0 maalia - kerroin 1.82 [Coolbet]

West Hamin puolustus on huomattavasti heikompi ilman Balbuenaa, ja nyt kun vastassa on Arsenalin tasoinen nippu, voisi olettaa, että Aubameyangille, Lacazettelle ja muille kumppaneille on omat apajat tarjolla. Toisaalta, myöskään Arsenalin puolustus ei ole ollut sitä parasta A-luokkaa, joten myös West Hamin hyökkäyspään voimat, kuten Anderson, Nasri, Arnautovic, Antonio ja Snodgrass, voivat päästä lentoon.

Brighton - Liverpool

Ottelu pelataan: 12.1. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Brightonin vahva kausi sai jatkoa vastikään FA Cupissa, jossa se lähetti Bournemouthin laulukuoroon vieraissa selvästi maalein 1-3. Vakuuttavinta Brightonin meno on kuitenkin ollut kotiviheriöllä The Amex Stadiumilla, ja Brighton onkin tällä hetkellä Valioliigan seitsemänneksi paras kotijoukkue. Joukkue onkin hävinnyt viidestä viimeisestä kotiottelustaan vain yhden, ja senkin Chelsealle niukasti 1-2.

Nyt Brighton joutuu lähtemään otteluun ilman ykkösmaalivahtiaan Mathew Ryania, joka on tahkoamassa paraikaa Aasian Cupissa Australian väreissä. Häntä paikkaava David Button on kuitenkin kerännyt runsaasti kehuja niissä parissa ottelussaan, joissa hän on Ryanin reissun aikana joukkueen maalilla esiintynyt.

Liverpool kärsi viime Valioliiga-kierroksella taasen kauden ensimmäisen tappionsa sarjassa, kun Manchester City onnistui kukistamaan sen tuiman väännön jälkeen maalein 2-1. Ottelu oli kaikkinensa kuitenkin tasainen, ja matsi olisi voinut päättyä oikeastaan kumpaan suuntaan vain. Liverpoolkin oli ottelussa mm. vain millimetrien päässä johtomaalista, mutta tulostaulu ei kuitenkaan valehtele. Nyt Jürgen Kloppin miehistön onkin osoitettava, että se pystyy nousemaan takaisin oikealle tielle tämän tappion jälkeen.

VIHJE: Brighton - Liverpool: Liverpool voittaa, ja pitää nollat - kerroin 2.05 [NordicBet]

Brighton on ollut vahva kotonaan, ja valtaosan pisteistään se onkin kerännyt juuri Falmer Stadiumilta. Maaliodottamaltaan Brighton on kuitenkin ollut yksi "heikoimmista" joukkueista tällä kaudella. Liverpoolin puolustus on taasen ollut tällä kaudella vahvaa sorttia, ja kun maalipaikkojen luominen on ollut muutoinkin Brightonille hankalaa, pystynee Liverpool viemään peliä jotakuinkin mielensä mukaan.

Burnley - Fulham

Ottelu pelataan: 12.1. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Vuodenvaihteen kieppeillä tahkotut, edelliset ottelukierrokset olivat Burnleyltä tuloksellisesti erinomaisia, kun joukkue nappasi täydet pistepotit sekä Huddersfieldiltä että West Hamilta. Nämä pinnat olivatkin Burnleylle elintärkeitä, ja voitot nostivatkin jälleen joukkueen osakkeita tiukassa putoamiskamppailussa. Turvassa Burnley ei putoamispeikolta kuitenkaan ole, ja nyt kun vastassa on  toinen samaisessa putoamistaistossa mukana oleva Fulham, ovat pisteet Burnleylle jälleen erittäin tärkeitä.

Samaa voidaan tietty siis sanoa myös Fulhamin osalta, joka on eittämättä parantanut menoaan Claudio Ranierin alaisuudessa. Joukkueen puolustus on toiminut huomattavasti paremmin, odotetustikin, italialaismanagerin alaisuudessa, ja Fulham onkin onnistunut pitämään jopa parit nollat viimeisillä kierroksilla. Hyökkäyksen osalta joukkue ei kuitenkaan ole niin räjähtävä kuin aiemmin, mutta Ranieria ei tuotukaan joukkueeseen viihdyttämään yleisöä vaan pelkästään selviytymään putoamiselta.

Molemmat joukkueet tykkäävät antaa aloitteiden teon mielummin vastapuolelle ja hyökätä sitten suoraviivaisesti vastaan. Kummallakaan ei ole pahemmin luovuutta avaamaan tällaista tiivistä ja syvällä pelaavaa puolustusrintamaa, joten fyysisen pelaamisen keskellä ei voida odottaa syntyvän kovinkaan ankarasti maalipaikkoja - ja täten maaleja.

VIHJE: Burnley - Fulham: Molemmat joukkueet eivät tee maalia - kerroin 2.00 [Betsson]

Molemmat joukkueet pelaavat hyvin pitkälti tiiviin puolustuksen kautta, ja voikin olla, että tässä ottelussa ei pahemmin maalipaikoilla juhlita. Ja mikäli toinen osapuoli onnistuu kuparisen rikkomaan, tulee tämä onnekas joukkue laittamaan omalle alueelleen sellaisen bussin, että vastapuolen maalinteko vaikeutuu entisestään.

Cardiff - Huddersfield

Ottelu pelataan: 12.1. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Sarjajumbo Huddersfieldin meno on ollut jo pitkän aikaa mollivoittoista, ja nyt joukkue pyrkiikin sitten katkaisemaan putkeaan Walesissa Cardiffin kustannuksella. Odotammekin nyt jännityksellä onnistuuko Huddersfield näyttämään edes jotain uutta vai napsahtaako sille jo kymmenes peräkkäinen tappio kaikki kilpailut mukaanlaskettuna. Molemmat joukkueet putosivat vastikään ulos selvästi heikommille vastustajilleen FA Cupissa, joten kumpikin osapuoli pääsee nyt sitten keskittymään täysin siemauksia Valioliigan putoamiskamppailuun.

Huddersfield joutuu lähtemään otteluun ilman Christopher Schindleriä, joka on ehdottomasti suuren suuri menetys jo valmiiksi heikosti operoivalle joukkueelle. Schindlerin jämäkkyydelle olisikin ollut ehdottomasti tarvetta, kun vastaan asettuu juurikin fyysinen Cardiff, joka tykkääkin hakea hyökkäyksissään vahvana pääpelaajana tunnettua Callum Paterson pitkillä palloilla.

Joukkueiden aiempi kohtaaminen tällä kaudella päättyi maalittomaan pistejakoon varsin heikkotasoisen 90-minuuttisen jälkeen, joskin Cardiff olisi tapahtumien perusteella kyllä kamppailusta voitonkin ansainnut. Nyt walesiläisjoukkue pääseekin sitten operoimaan kotiviheriöllään, jossa se on selkeästi parhaimmillaan, kun taasen The Terriers on koko Valioliiga-kauden toiseksi huonoin vierasjoukkue.

VIHJE: Cardiff - Huddersfield: 1 - kerroin 2.38 [Coolbet]

Cardiff oli parempi joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa tällä kaudella, mutta joutui tuolloin tyytymään pistejakoon. Molemmat osapuolet ovat pelanneet paremmin tänä sesonkina kotiviheriöllään, ja kun vierailta puuttuu vielä tärkeä puolustaja Schindler rivistöstään, pystynee fyysisesti vahva Cardiff hyödyntämään tämän tilaisuuden.

Crystal Palace - Watford

Ottelu pelataan: 12.1. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Molemmat joukkueet väänsivät tileilleen voitot viimeiseltä FA Cupin kierrokselta, joskin hivenen eri tyyleillä. Crystal Palace otti kotiviheriöllään komennon League Two -joukkue Grimsbyä vastaan heti alussa, kun altavastaajan Andrew Fox passitettiin VAR-tarkastuksen jälkeen punaisella lapulla suihkun puolelle jo matsin toisella peliminuutilla. Tästä huolimatta Palace sai kuitenkin tehdä täyden iltapuhteen voiton eteen, kun Jordan Ayew onnistui iskemään ottelun ainokaisen vasta 86. minuutilla.

Watford joutui taasen matkaamaan alasarjajoukkue Wokingin vieraaksi täpötäydelle Kingfield Stadiumille. Tämä ei kuitenkaan tuottanut ennakkosuosikille minkäänlaisia ongelmia, vaan Watford onnistui dominoimaan kenttätapahtumia läpi ottelun napaten lopulta tililleen lukemiakin turvallisemman 0-2-vierasvoiton.

Loukkaantumisten rintamalla molemmilla joukkueilla pyyhkii myös varsin mallikkaasti, sillä kumpikin osapuoli pääsee lähtemään kamppailuun jotakuinkin parhaalla miehistöllään. Palace-leirissä odotetaan isokokoisen kärjen Christian Benteken paluuta takaisin tositoimiin, mutta tämä ottelu saattanee tulla belgialaishyökkääjälle hieman liian pian. Watfordilla paluuta pelikuntoon on taasen tekemässä kyvykäs toppari Christian Kabasele, joskin myös hänen kohdallaan voi olla, että paluu tositoimiin tapahtuu vasta seuraavalla ottelukierroksella.

VIHJE: Crystal Palace - Watford: Watford +0 - kerroin 2.51 [Pinnacle]

Vastakkain on kaksi suoraviivaisesti pelaavaa joukkuetta, jotka pyrkivät päättämään jokaisen hyökkäyksensä nopeasti vastustajan verkkoon. Ottelusta voikin muodostua viihdyttävä kaksintaistelu, josta on hyvin hankala nostaa selvää ennakkosuosikkia tapetille.

Kertoimien perusteella vedonlyöntiyhtiöt arvostavat kohteessa Crystal Palacea, mikä on mielestäni erikoista pelaajistoa, sarjataulukkoa sekä maaliodottomia tarkastellessa.

Leicester - Southampton

Ottelu pelataan: 12.1. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Leicester oli mukana FA Cupin toistaiseksi suurimman yllätyksen rakentelussa, kun League Two -joukkue Newport onnistui kellistämään suuren ennakkosuosikin kotikentällään 2-1. FA Cup tuskin on kuitenkaan ollut Leicesterin ykkösprioriteetti tällä kaudella - etenkin kun huomioi, että joukkue kamppailee tällä hetkellä Valioliigassa seitsemäntenä niistä viimeisistä europelipaikoista.

Southampton nauttii taasen uudesta ajastaan uuden managerinsa Ralph Hasenhüttlin alaisuudessa, joka tunnetaan nykyisin myös "Itävallan Jürgen Kloppina" sähköisen pelityylinsä myötä. Managerin vaihdoksen jälkeen Soton onkin parantanut otteitaan selvästi ottaen tililleen parit voitot sekä tärkeän pistejaon vahvaa Chelsea'ta vastaan.

Joukkueet ovat kohdanneet toisensa tällä kaudella itseasiassa jo kahteen kertaan. Valioliigassa joukkueet pelasivat Southamptonin kotona jo elokuussa, jolloin Leicester otti tililleen 1-2-vierasvoiton. Liiga-cupissa joukkueet työstivät taasen marraskuun lopulla ylitöitä, kun ottelu ratkesi kotonaan pelaamalle Leicesterille vasta rangaistuslaukauskisassa maalittoman 120-minuuttisen jälkeen. Molemmissa näissä otteluissa Southamptonin penkillä hääri kuitenkin edellinen päävalmentaja Mark Hughes.

Paperilla Leicester näyttääkin tässä otteluparissa paremmalta vaihtoehdolta, etenkin kun huomioi kaikki Southamptonia vaivaavat poissaolot. Joukkueelta puuttuukin tästä ottelusta sekä pelikieltoaan kärsivä tanskalaiskapteeni Pierre-Emile Hojbjerg että joukkueen paras maalintekijä Danny Ings. Ehkäpä pahin menetys on kuitenkin Aasian Cupiin lähteneen japanilaispuolustaja Maya Yoshidan puuttuminen, sillä hän on ehdottomasti Southamptonin alakerrasta se kaveri, joka sopii parhaiten joukkueen uuteen pelisapluunaan.

VIHJE: Leicester - Southampton: 1 - kerroin 1.99 [Coolbet]

Southampton haluaa varmasti jatkaa pelinsä uudistamista, ja puskea nopeammalla, aktiivisemmalla ja hyökkäävämmällä pelityylillään eteenpäin. Nyt ongelmia aiheuttaa joukkueelle kuitenkin Yoshidan puuttuminen, ja Sotonin puolustuslinjasta löytyykin vain Vestergaardin ja Bednarekin kaltaisia, jalalla hyvin verkkaisia kavereita.

Leicesterin uskoisi voivan hyödyntävän tämän mahdollisuuden vikkeläjalkaisten hyökkääjiensä, kuten huippunopean Vardyn muodossa.

Chelsea - Newcastle

Ottelu pelataan: 12.1. klo 19:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Chelsea oli kuluvan viikon tiistaina tulessa liiga-cupin välierissä, jossa se kärsi 1-0-tappion Tottenhamille. Normaalisti liiga-cup kuuluu niihin "kakkoskorin" ei-niin-tärkeisiin kilpailuihin etenkin monilla rintamilla pelaavien huippujoukkueiden kohdalla, mutta mikäli joukkue näissä cupeissa yltää välierävaiheeseen, on pystin tavoittelu tottakai aina vahvasti tapetilla. Spurs onnistui kuitenkin nitistämään nämä pystihaaveet Chelsealta Harry Kanen rankkariosumalla.

FA Cupissa Chelsea esiintyi myös pienen Valioliiga-tauon aikana, ja tässä se onnistuikin kaatamaan kotikentällään Nottinghamin suhteellisen selvästi maalein 2-0. Ottelu oli kuitenkin mielenkiintoinen monen eri seikan vuoksi Chelsean osalta.

Keskikenttäpeluri Cesc Fabregas saattoi nimittäin esiintyi ottelussa viimeistä kertaa sinipaidoissa, sillä hänen odotetaan siirtyvän Thierry Henryn houkuttelemana Monacon vahvuuteen vielä tammikuun siirtoikkunan aikana. Huipputalentti Callum Hudson-Odoi esitteli matsissa taasen taitojaan positiivissa valoissa, kun Ruben Loftus-Cheek joutui jättämään kentän loukkaantumisen vuoksi jo 42. peliminuutin kohdalla. Etenkin viimeksi mainittu seikka onkin Chelsealla paha takaisku, sillä joukkueen hyökkäyspuolen kavereista myös Pedro ja Willian ovat kärsineet omista vammoistaan viime kierroksilla. Kaksikko saattanee ehtiä palautumaan toki pelikuntoonkin vielä ennen ottelua, joskin optimaalinen ei Chelsean tilanne kuitenkaan tässä mielessä ole.

Newcastlen suurin haaste on ollut tällä kaudella maaliverkkojen heiluttaminen - ja nimenomaan siis vastustajan kenttäpäädyssä. Päävalmentaja Rafael Benitez on keskittynyt tälläkin kaudella vahvasti juuri puolustuspelin tiiviiseen organisoimiseen jopa hyökkäyspelin kustannuksella, ja kärkipelaaja José Salomón Rondón jääkin Nescastle-hyökkäyksissä usein varsin yksinäiseksi. 21 ottelukierroksella Newcastle onkin onnistunut maalinteossa vain 15 kertaa, ja kyseinen lukema on toiseksi heikoin koko Valioliigassa tällä kaudella.

New Newcastle saa kuitenkin rivistöönsä takaisin keskikenttäpelaaja Jonjo Shelveyn, joka voi taitoineen ehdottomasti auttaa näissä hyökkäyspelaamiseen liittyvissä ongelmissa.

VIHJE: Chelsea - Newcastle: Newcastle -1.0 varoitusta - kerroin 2.00 [Bethard]

Shelvey tekee siis paluun Newcastlelle täydentämään jo valmiiksi työteliästä ja raastavastikin pelaavaa miehistöä. Chelsea pitänee tahtipuikkoa pallollisena hallussaan tässä ottelussa, joka tietty sopii myös puolustusorientoituneelle Magpiesille. Tämä pallotta pelaaminen voi kuitenkin tuottaa vieraille keltalappuja hyväänkin tahtiin, sillä joukkue harvemmin ujostelee kaksinkamppailutilanteissa.

Everton - Bournemouth

Ottelu pelataan: 13.1. klo 16:15
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Evertonilla on ollut käynnissä heikko ajanjakso, kun viimeisestä viidestä Valioliiga-ottelustaan se on jäänyt pisteittä peräti neljään kertaan. Nämä tappiot pitävätkin sisällään selvät häviöt Tottenhamille (2-6) ja Manchester Citylle (3-1) sekä viimeisillä kierroksilla nähdyt nollille jäämiset Brightonia (1-0) ja Leicesteriä (0-1) vastaan. Tappiot ovatkin saaneet Evertonin vajoamaan alaspäin sarjataulukossa kohti pettymyksen täyteistä keskikastia, ja nyt joukkue majaileekin sarjataulukossa 11. sijalla.

Euro-paikat ovat karanneet Evertonilta toki jo liian kauas, mutta otettavia päänahkoja on sarjataulukossa kuitenkin lähellä. Voittoja ja pisteitä on kuitenkin alettava tulemaan aivan eri tahtiin. Nyt positiivista värettä Everton-leirissä aiheuttaa kuitenkin se tosiasia, että joukkue pääsee lähtemään otteluun ilman loukkaantumisia tai pelikieltoja. Näin ollen joukkueella ei siis olekaan mitään tekosyitä enää tarjolla, vaan esitysten on yksinkertaisesti parannuttava kotiyleisön silmien alla.

Bournemouthia ovat taasen loukkaantumiset vaivanneet viimeisillä kierroksilla, ja etenkin oikean laitapuolustajan Simon Francis paha vamma oli iso takaisku joukkueelle. Cherries reagoi tilanteeseen kuitenkin nopeasti - ja laadukkaasti - hankkimalla Nathaniel Clynen lainalle Liverpoolista, joten tämä ongelmakin on ratkaistu. Joukkue hankki Liverpoolista samalla myös hyökkääjä Dominic Solanken, joskin hän on loukkaantumisensa vuoksi sivussa tositoimista vielä helmikuulle saakka.

Joukkueet kohtasivat toisensa edellisen kerran heti kauden alulla, jolloin Bournemouth joutui tyytymään pistejakoon, vaikka se hallitsikin kenttätapahtumia varsin selvään malliin. Kyseinen matsi pelattiin kuitenkin silloin, kun Everton vielä haki pelaamistaan Marco Silvan alaisuudessa kun taasen Bournemouth oli kunnon lentokelissä. Nyt puntit ovat joukkueiden välillä kuitenkin sekä vireen että sarjataulukkosijoitusten puolesta tasan - etenkin kun Evertonin voisi olettaa lähtevän hakemaan parannusta peliinsä kotikentällään hyvinkin energisesti.

VIHJE: Everton - Bournemouth: Alle 3.0 maalia - kerroin 1.80 [Pinnacle]

Evertonin hyökkäysosasto ei ole onnistunut toivotulla tavalla viimeisillä ottelukierroksilla, ja nyt se saakin vastaansa puolustaan vahvistaneen Bournemouthin. Toisaalta myös Evertonin puolustus on ollut pitävää sorttia, joten odotettavissa on ottelu, jossa kummallekaan osapuolelle ei maalipaikkoja helposti siunaannu.

Tottenham - Manchester United

Ottelu pelataan: 13.1. klo 18:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Tottenhamin "ongelma" on tällä hetkellä se, että joukkue on edelleen mukana niin monessa eri kilpailussa. FA Cup, liiga-cup, Mestarien liiga sekä itse Valioliiga kuormittavatkin tiettyjä pelaajia huomattavasti, ja etenkin joulun ja uuden vuoden taitteessa joukkue on saanut esiintyä viheriöllä ihan riittämiin. Myöskään keskikentälle osuneet lukuisat loukkaantumiset eivät ole auttaneet joukkueen tilannetta, ja näin ollen etenkin Harry Winks - Moussa Sissoko -kaksikkoa on kuormitettu paljon. Nämä pelurit olivatkin kehissä täydet minuutit jo tämän viikon tiistaina, kun Tottenham kaatoi Chelsean liiga-cupin paikallistaistossa 1-0.

Manchester United on kokenut taasen täydellisen uudelleensyntymisen uuden managerinsa Ole Gunnar Solskjærin alaisuudessa. United onkin kaapinut tililleen neljä voittoa putkeen maalierolla 14-3, joskin näistä voitoista kaikki on tullut sarjataulukon alemman keskikastin joukkueita vastaan. Norjalaisluotsi onkin myös itse todennut, että tämä ottelu on hänen ensimmäinen kunnon testi Punaisten Paholaisten peräsimessä.

ManU ei itse ollut enää mukana liiga-cupissa, joten joukkueella on ollut runsain mitoin aikaa valmistautua tähän koitokseen. Joukkue olikin vastikään omalla harjoitusleirillään Dubaissa, jolla keskikentän maestro Paul Pogba ei tosin ollut mukana jalkavammansa vuoksi. Ranskalaistaiturin odotetaan kuitenkin olevan pelikunnossa tässä huippumatsissa.

VIHJE: Tottenham - Manchester United: Yli 3.0 maalia - kerroin 2.14 [Coolbet]

Tottenham lähtenee otteluun korkeammalla prässillä ja temmolla - siis samoilla aseilla, joita Solksjær on ajanut sisään uudistuneeseen ManU-leiriin. Ottelusta voikin muodostua viihdyttävän värikäs kohtaaminen, jossa tapahtumia riittää molemmissa kenttäpäädyissä.

Manchester City - Wolverhampton

Ottelu pelataan: 14.1. klo 22:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

City nappasi viime kierroksella sille elintärkeän voiton sarjakärki Liverpoolista, ja tämä voitto pitääkin Valioliigan mestaruuskamppailun taas piirun verran avoimempana tämän kaksikon välillä. Nyt joukkueiden välillä onkin matkaa enää neljä pistettä, joten nukahduksiin ei ole tässä taistossa yhtään varaa - kummallakaan osapuolella. City lähteekin nyt saalistamaan lisäpisteitä lähes tulkoon parhaalla miehistöllään, kun vain Benjamin Mendy on sivussa pelaavasta rivistöstä. Onkin aika vaikeaa nähdä, että Wolves onnistuisi yllättämään tätä nippua vieraissa.

Wolves toki pääsee itsekin tähän matsiin parhaalla kokoonpanollaan, sillä loukkaantumispeikko on ollut joukkueelle varsin suotuisa tämän kauden aikana. Joukkue onkin päässyt pelaamaan sen verran stabiililla miehistöllä illasta toiseen, että yhteinen sävel on löytynyt varsin hyvin - ja joukkue onkin sarjataulukossa hienosti yhdeksäntenä.

Joukkueet kohtasivat tällä kaudella ensimmäisen kerran elokuussa, jolloin Wolves yllätti kotikentällään venymällä Cityn kanssa 1-1-pistejakoon. Ottelu oli kuitenkin tapahtumiltaan odotetusti Cityn suurta hallintaa, ja joukkue muun muassa kolisteli tolppia matsissa pariinkin kertaan muiden huippuluokan maalipaikkojen ohella.

VIHJE: Manchester City - Wolves: City voittaa molemmat puoliajat - kerroin 2.23 [Unibet]

City näyttää juuri nyt äärimmäisen vahvalta joukkueelta, ja se pääsee lähtemään otteluun vieläpä hyvin pitkälti parhaalla mahdollisella kokoonpanollaan. Isännät tulevatkin laittamaan kaasupolkimen pohjaan heti alkuvihellyksestä, ja Wolves pyrkii vain roikkumaan ottelussa mukana tiiviisti puolustaen.

Jos (ja kun) City saanee maalihanansa auki, joutuu Wolves sitten avaamaan pakettiaan, mitä pidemmälle matsi etenee. Tämä tulenee pelaamaan entistäkin enemmän Cityn pussiin, sillä juuri tällaiset hetket ovat Sanen ja Sterlingin kaltaisten hyökkäyspään tykkien juhla-aikaa.

Viime Valioliiga-kierroksen tärpit ja tulokset:

Ottelut: Tärppi Kerroin: Lopputulema:
Everton - Leicester Yli 2,5 maalia 2.05 Huti
Arsenal - Fulham Alle 1,25 maalia avauspuolikkaalla 2.05 1/2 osuma
Cardiff - Tottenham Tottenham -2,5 kulmaa 1.90 Huti
Cardiff - Tottenham Cardiff +1.25 1.91 Huti
Bournemouth - Watford 2 2.85 Huti
Bournemouth - Watford Yli 2,5 maalia 1.77 Osuma
Chelsea - Southampton Molemmat joukkueet tekevät maalin 2.00 Huti
Huddersfield - Burnley Burnley +0.25 2.08 Osuma
West Ham - Brighton 1 2.00 Huti
Wolverhampton - Crystal Palace Palacelle enemmän varoituksia 2.30 Huti
Newcastle - Manchester United 2 1.61 Osuma
Manchester City - Liverpool 1 2.10 Osuma


Edellisen kierroksen kokonaissaldo: -2,96 yksikköä.

Tilastot kokonaisuudessaan kuluvalta Valioliiga-kaudelta:

Osumat: 121 / 233
Tuotto: +7.47
Palautus%: 103%

Teksti: Thomas Schyth

Thomas Schyth on tanskalaisen yhteistyösivustomme asiantuntija, joka on erikoistunut jalkapallo-vedonlyöntiin. Hänen tanskaksi kirjoitetut veikkausvihjeet sekä viikottaiset Valioliiga-ennakkopaketit kaikkine tärppeineen löytyykin nyt myös Urheiluveikkaus.comista käännettynä suomeksi.

Kommentit

Palaute