mainos

Valioliiga-kierros 30.3.-1.4. - Ennakko ja pelivinkit

Valioliiga 2018-19, 32. kierros:

Tanskalaisen yhteistyösivustomme Valioliiga-asiantuntija Thomas Schyth tarjoaa oman ennakkopakettinsa pelivihjeineen jokaiselle Valioliigan ottelukierrokselle.

Tärppien osumatarkkuus
31 kierroksen jälkeen:

Osumat: 163 / 334
Tuottosaldo: -3.73
Palautusprosentti: 99%

Jälleen yksi maajoukkuetauko on saatu selätettyä, ja on aika palata sorvin ääreen uuden Valioliiga-kierroksen myötä. Otteluohjelma onkin nyt tiiviiksi pakattu, ja mielenkiinto sen kuin kasvaa, kun panokset sarjassa kovenevat. Thomas Schyth onkin ottanut jälleen koko Valioliiga-kiepin tarkkaan syyniin ennakko-pakettinsa muodossa.

Maajoukkue-breikin loputtua on aika siirtyä ratkaisevaan vaiheeseen kuluvaa Valioliiga-kautta. Tulevissa, kauden huipentavissa matseissa ratkotaankin sekä putoajat että mestari, mutta myös ne joukkueet, jotka pelaavat ensi kaudella Mestarien liigassa ja Eurooppa-liigan -viheriöillä. Jotkin joukkueet hyötyivät selkeästi vietetystä maajoukkuetauosta, kun taasen toisten tiimien avainpelaajat olivat viilettämässä maajoukkuematseissa ympäri maailman, eikä loukkaantumisiltakaan näissä tapauksissa vältytty.

Tämä kyseinen Valioliiga-kierros ei ole vielä millään tapaa ratkaiseva, sillä matkaa on vielä kaudessa jonkin verran mittarissa. Painoarvoa otteluilla kuitenkin on, sillä tuleva otteluohjelma on hyvinkin tiukka, ja etenkin ykköskorin joukkueilla riittää kiireitä Mestarien liigan, Eurooppa liigan ja myös FA Cupin muodoissa.

Edellisen ennakkopaketin vedonlyöntivihjeet napsuivat kohdilleen kyseisellä, puolikkaalla kierroksella maaliinsa varsin mukavasti, joten lähdetään nyt hakemaan vastaavaa menestystä kokonaisen Valioliiga-kierroksen puitteista.

TUOREIMMAT VEDONLYÖNTISIVUT URHEILUVEIKKAUS.COMISSA:
PELIYHTIÖ BONUS LUNASTA BONUS:
18Bet 100% bonus 100€ asti
fastbet 50€ bonukset
librabet 100% bonus 150€ asti
kto 100% bonus 100€ asti
pixelbet 10% bonus
betclic 55€ ilmaisveto

Fulham - Manchester City

Ottelu pelataan: 30.3. klo 14:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Fulhamin puolesta puhuu:

 • Fulham onnistui roikkumaan edellisessä ottelussa hyvin myös Liverpoolin kelkassa (1-2-tappio), ja pelisuunnitelma on joukkuella varmastikin sama myös tässä kohtaamisessa.
 • Fulham on pelannut tällä kaudella huomattavasti paremmin kotonaan kuin vieraissa, ja joukkue saakin edelleen hyvää kannatusta kotiviheriöllään Craven Cottagella.
 • Monet Cityn avainpelaajista ovat olleet maajoukkuekomennuksilla, ja tiivis ottelutahti ei varmasti ole ainakaan etu näille pelureille - ja Citylle ylipäätään.

Manchester Cityn puolesta puhuu:

 • Cityn voi odottaa saavan maajoukkuetauon jälkeen kokoonpanoonsa takaisin monia vahvoja runkopelaajiaan. Kokoonpanossa on siis kierrätysvaraa jälleen runsain mitoin.
 • City on paperilla kilometrikaupalla Fulhamia edellä, ihan joka sektorilla.
 • Motivaation suhteen etu on myös mestaruudesta kamppailevan Cityn puolella, sillä Fulhamin mahdollisuudet putoamispeikon välttämiseen ovat todella pienet.

Kertoimet:

Kun pelikohde aukesi, oli ottelun päälinja kerroinjakaumansa osalta AH +2,0, jolla kertoimet oli jaettu alkuun 1.90 - 2.01. Tästä Fulhamin kertoimet ovat kuitenkin nousseet huomattavasti. Nousu johtuneekin varmasti hyvin pitkälti juurikin siitä, että City on saamassa sairasosastoltaan monia kavereita pois maajoukkuetauon jälkeen.

Fulhamin viime ottelu Liverpoolia vastaan on varsin hyvä verrokki tälle ottelulle kertoimien vertailun suhteen. Tässä ottelussa kertoimet vastasivat pelikohteen sulkeutuessa teoreettista tdoennäköisyysjakaumaa 7 - 12 - 81. Mikäli tätä samaa jakaumaa soveltaa tähän otteluun, löytyisi tasurivedolla massiivista valueta City on kuitenkin ollut viime ajat selvästi Liverpoolia vakuuttavammassa vedossa, joten tähän todennäköisyysjakaumaan on siis tehtävä tämän suhteen omat muutokset.

VIHJE: Fulham - Man City: City voittaa ja pitää nollat - kerroin 2.00 (Betfair

City saanee kokoonpanoonsa takaisin tärkeitä puolustuspään pelureita Mendyn, Laporten ja Fernandinhon muodossa, ja Fulhamilla tulee olemaan entistäkin vaikeampaa murtuatua paineen alla maalipaikoille. Fulhamin toiveet Valioliigassa säilymiseen ovat myös hyvin pienet, ja hyvin mahdollinen takaiskumaali tässä ottelussa voi ottaa joukkueelta kirjaimellisesti ilman pihalle.

Brighton - Southampton

Ottelu pelataan: 30.3. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Brightonin puolesta puhuu:

 • Birghton on ollut tällä kaudella ehdottomasti parhaimmillaan juurikin kotikentällään, jossa se on hävinnyt 14:ssa kotiottelussaan vain neljästi.
 • Itseluottamus on myös Brighton-leirissä varmasti juuri nyt korkealla, sillä joukkue lähtee otteluun kahden peräkkäisen voiton siivittämänä.
 • Brighton venyi joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa tasapeliin vieraissa, ja kuten sanottua, joukkue on huomattavasti parempi kotiviheriöllään.

Southamptonin puolesta puhuu:

 • Southampton saattaa saada tauon jälkeen muun muassa Mario Leminan ja Danny Ingsin takaisin kokoonpanoonsa, joten joukkue voi päästä tähän matsiin absoluuttisesti parhaalla mahdollisella miehistöllään.
 • Saints on saavuttanut Ralph Hasenhüttlin alaisuudessa huomattavasti alkukautta parempaa tulosta, ja joukkueen pelaaminen huokuukin nyt innostusta ja taistelutahtia paljon enemmän kuin aiemmin.
 • Brighton luottaa hyökkäyspelissään fyysisiin hyökkäyspään pelaajiinsa, mutta Southamptonin takalinjoilta löytyy kuitenkin niinikään fyysisesti lahjakkaita puolustajia, jotka pystyvät vastaamaan näihin heitettyihin haasteisiin.

Kertoimet:

Markkinat avautuivat pelikohteen suhteen siten, että päälinja asettui alkuunsa AH -0,25 -tasolle kerroinjakaumalla 2.06 - 1.86. Brightonin voiton kertoimet ovat kuitenkin kasvaneet tästä, joskin tämä nousu tapahtui piakkoin kohteen aukeamisen jälkeen. Viime ajat kertoimet ovatkin olleet kohteessa varsin stabiilia luokkaa.

Verrokki ottelulle voisi olla aiempi Burnley - Southampton -kohtaaminen, sillä Burnley ei ole tasoltaan isosti Brightonia edellä. Tuon kamppailun päälinja oli kohteen sulkeutuessa +0 kertoimilla 1.84 - 2.10.

VIHJE: Brighton - Southampton: Southampton +0 - kerroin 2.13 (Bethard

Brightonin voi odottaa pelaavan hyökkäävämmin jälleen kotonaan, kuten aiemminkin, ja tämä sopii Southamptonille varmasti hyvin, kun se pääsee hakemaan paineistuksellaan parempia paikkoja vastahyökkäyksilleen. Southampton on pärjännyt myös vieraissa keskitason ja alemman keskikastin joukkueita vastaan varsin hyvin, ja nyt sillä on käytössään vieläpä se paras mahdollinen miehistö.

Burnley - Wolverhampton

Ottelu pelataan: 30.3. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Burnleyn puolesta puhuu:

 • Match on sopiva Burnleylle, sillä kumpikin osapuoli on parhaimmillaan, kun ne pääsevät pelaamaan vahvemmin puolustuksensa kautta. Nyt voi kuitenkin olettaa, että aloitteiden teko jää Wolvesin harteille, jolloin se joutuu hyökkäämään enemmän pallon kanssa.
 • Wolverhampton joutuu pelaamaan edelleen ilman tärkeää keskuspakkiaan Ryan Bennettia, joka on edelleen sivussa tositoimista pelikieltonsa vuoksi.
 • Markkinat odottavat ottelusta vähämaalista vääntöä, mikä on tietty useimmiten etu juurikin altavastaajille - eli tässä tapauksessa Burnleylle.

Wolverhamptonin puolesta puhuu:

 • Wolves on ehdottomasti paperilla se laadukkaampi joukkue näistä kahdesta, ja se näkyy myös sarjataulukossa. Vieraat ovatkin Valioliigassa hienosti seitsemäntenä, kun taasen Burnley on vain vaivoin putoamisrajan yläpuolella.
 • Wolves voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen 1-0 hyvin dominoivan esityksen jälkeen, sillä se oli ottelussa kuskin paikalla alusta loppuun.
 • Viime ottelukierroksella Wolves saalisti ison vieraspisteen Chelsealta 1-1-tasurin myötä, joka antaa varmasti myös oman boostinsa joukkueen itseluottamukselle.

Kertoimet:

Ottelun päälinja oli kohteiden avautuessa +0,25 -tasolle kertoimilla 2.06 - 1.85. Tämän jälkeen Burnleyn kertoimet ovat kuitenkin olleet laskussa, ja tämä lasku on tullut käytännössä kahdessa eri jaksossa. Ensimmäinen lasku nähtiin heti kohteen aukeamisen jälkeen, ja toinen sukellus taasen kuluvan viikon alussa. Tämä voineekin indikoida sitä, että markkinat ovat sopeutumassa siihen tosiasiaan, että ennakkokaavailut ja joukkueiden pelityylit puhuvat vähämaalisen kohtaamisen puolesta.

Kertoimien vertailussa verrokkina voitanee käyttää aiemmin tällä kaudella pelattua Newcastle - Wolves -matsia, sillä Burnley muistuttaa sekä laadultaan että pelityyliltään paljon Newcastlea. Tuon ottelun päälinja oli kohteiden sulkeutuessa +0 kerroinjakaumalla 2.02 - 1.92. 

VIHJE: Burnley - Wolverhampton: Burnley +0,25 - kerroin 1.83 (Bethard

Ennakkoasetelmat puhuvat hyvin Burnleyn puolesta, ja vaikka kotivoiton kertoimet ovatkin jo laskeneet alemmalle tasolle, ja ehkäpä jopa value-rajan alle, on kyseessä silti se lähin mahdollinen pelivalinta, jolla jotain valueta voi tähän matsiin irrota. Markkinatkin odottavat ottelusta vähämaalista puurtoa, mikä puhuu edelleen Burnleyn pussiin tässä kamppailussa.

Crystal Palace - Huddersfield

Ottelu pelataan: 30.3. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Crystal Palacen puolesta puhuu:

 • Huddersfield on eittämättä Valioliigan tämän kauden heikoin joukkue, ja se onkin saanut raavittua tällä kaudella vain yhden ainoan vierasvoiton tililleen.
 • Huddersfield on käytännössä jo varma putoaja tämän kauden osalta, ja vaikka edellinen ottelu olikin joukkueelta ihan kelpo esitys, on motivaation löytäminen tällaisissa tilanteissa aina iso kysymysmerkki.
 • Tämän lisäksi monien Huddersfield-pelurien pelaaminen on ottelussa epävarmaa erinäisten loukkaantumisten ja kolhujen vuoksi. Tämä on varmasti sotkemassa joukkueen rytmiä entisestään.

Huddersfieldin puolesta puhuu:

 • Crystal Palace on ollut tämän kauden osalta Valioliigan kolmanneksi heikoin kotijoukkue, ja se onkin voittanut Selhurst Parkilla vain kolmesti kuluvalla sesongilla.
 • Palacen ykköstähti Wilfried Zaha matkusti pitkän matkan maajoukkueensa mukaan, mutta Norsunluurannikon maajoukkueen lääkärit eivät katsoneet miehen olevan täydessä pelikunnossa, joten hänen täytyi matkustaa sama matka nopeasti takaisin. Zahan pelaaminen onkin nyt epävarmaa.
 • Huddersfield jättänee ottelussa aloitteiden teon vahvasti Palacen harteille, joka ei ole ollut tällä kaudella parhaimmillaan tilanteissa, joissa se joutuu pelaamaan enemmän pallonhallinnan kautta.

Kertoimet:

Päälinja oli ottelussa alkuunsa -0,75 -tasolla kerroinjakaumalla 1.81 - 2.12, mutta Palacen kertoimet ovat kuitenkin laskeneet kohteiden avautusmishetkestä. Suurin lasku tulikin Huddersfieldin edellisen ottelun jälkeen, jossa sarjajumbo johti vieraissa West Hamia 1-3-lukemin, mutta romahti lopussa täysin ja hävisi ottelun lopulta 4-3. Markkinat odottavatkin varmaan, että kyseinen shokkitappio on lyönyt viimeisetkin ilman pihalle Huddersfieldin koneistosta.

West Ham ja Crystal Palace ovat tasoltaan ja pelityyliltään hyvinkin samankaltaiset joukkueet, joten tässä tapauksessa kerroin-vertailua voikin tehdä juurikin tuohon edelliseen Huddersfieldin otteluun kohdistuen. Tässä 1X2-kertoimet olivat ottelun alkeassa 1.53 - 4.35 - 6.93, mikä vastaa teoreettisesti todennäköisyysjakaumaa 64 - 22 - 14.

VIHJE: Crystal Palace - Huddersfield: Yli 2,5 maalia - kerroin 2.20 (Pinnacle

Huddersfield pelaa koko loppukauden kirjaimellisesti veitsi kurkulla, sillä vain suoranainen ihme voi pelastaa sen Valioliigasta putoamiselta. Tämä voittojen pakottava tarve voikin saada joukkueen lähestymään otteluita rohkeamman hyökkäyspelin kautta, mutta toisaalta puolustuksen osalta Huddersfield ei ole vakuuttanut oikein missään vaiheessa.

Crystal Palacen pitäisikin pystyä hyödyntämään nämä Huddersfieldin heikkoudet, joskin myös sillä on ollut puolustuspäässä selkeitä ailahteluita.

Leicester - Bournemouth

Ottelu pelataan: 30.3. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Leicesterin puolesta puhuu:

 • Bournemouthilla loukkaantumiset ja kolhut ovat verottamassa etenkin joukkueen keskuspuolustusta varsin paljon tämän ottelun osalta.
 • Bournemouth ei ole ollut kovinkaan vahva tällä kaudella vieraissa, sillä joukkue on hävinnyt 15:Sta vierasmatsistaan peräti 11.
 • Leicester-leiri vaikuttaa huomattavasti innostuneemmalta Brendan Rodgersin alaisuudessa, ja joukkueen pelaamisesta huokuu aiempaa enemmän positiivisuutta ja taistelutahtoa.

Bournemouthin puolesta puhuu:

 • Leicesterin paras, ja tärkein, keskuspuolustaja Harry Maguire on ottelusta sivussa pelikieltonsa vuoksi, jonka myötä kankea Leicester-toppari Wes Morgan joutunee pelaamaan huippunopeaa Callum Wilsonia vastaan.
 • Leicester on pelannut hyökkäysvoittoisemmin Rodgersin otettua joukkueessa ohjat, ja tämä voikin tuottaa myös arvokkaita vastahyökkäys-paikkoja Bournemouthille, joka näitä kääntöjä on varmasti kyttäämässä.
 • Tällä kaudella Leicester on onnistunut voittamaan vain kuusi ottelua kaikkiaan 15:stä kotimatsistaan. Kyseinen saldo onkin todella vaisu näinkin vahvalle joukkueelle.

Kertoimet:

Kohteiden avautuessa ottelun päälinja määrittyä -0,5 -linjalle kertoimilla 1.85 - 2.06, eikä kertoimiin ole tullut tämän jälkeen kovinkaan suuria muutoksia.

Verrokkina kertoimien osalta voidaan nostaa esiin Everton - Bournemouth -matsi, jossa päälinja oli -0,75 kerroinjakaumalla 1.90 - 2.04. Tuon ottelun todennäköisyysjakaumasta on kuitenkin otettava napsu tai pari kotivoitolta pois tähän otteluun verratussa, sillä Leicester ei ole paperilla aivan Evertonin tasoinen nippu.

VIHJE: Leicester - Bournemouth: Callum Wilson tekee maalin - kerroin 3.15 (Unibet

Ennakkoasetelmiltaan matsi sopinee juuri Wilsonille mainiosti, sillä nyt hän pääsee käyttämään hyväkseen nopeutta hidasta Leicester-puolustusta (etenkin Wes Morgania) vastaan. Bournemouth lähtenee otteluun myös puolustuksen kautta, mikä johtaa siihen, että Leicester joutuu nostamaan koko pakkaansa hyökätessään ylemmäs, ja tällöin Wilson pääsee käyttämään vauhtiaan vastahyökkäyksissä entistäkin paremmin.

Wilson on iskenyt tällä kaudella jo 10 maalia 22:ssa pelaamassaan ottelussa, ja näistä osumista kuusi on syntynyt vieraskentillä.

VIHJE: Leicester - Bournemouth: Yli 2,5 maalia - kerroin 1.72 (Bet365

Ottelussa palloa pyrittänee pelaamaan suoraviivaisesti maalipaikoille molemmilla kenttäpuoliskoilla, ja kun molemmat joukkueet ovat vahvuudet kohdistuvat nopeisiin pelinkääntöihin sekä heikkoudet juurikin puolustuspeliin, voi ottelusta muodostua viihdyttävän tapahtumarikas kamppailu. Tätä viihdyttävyyttä ei myöskään laske se tosiasia, että Leicesteriltä puuttuu ottelusta joukkueen paras keskuspuolustaja Maguire.

Manchester United - Watford

Ottelu pelataan: 30.3. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Manchester Unitedin puolesta puhuu:

 • Maajoukkuetauko on tehnyt varmasti hyvää isosta loukkaantumissumasta kärsineelle ManU:lle juurikin kolhuista kärsineiden pelaajien kuntoutumisen kannalta.
 • United on ollut vahva Old Traffordilla, sillä joukkue ei ole hävinnyt vielä kotonaan kertaakaan Ole Gunnar Solskjærin alaisuudessa.
 • Pelaajistoltaan ManU on eittämättä laadukkaampi Watfordiin verrattuna - loukkaantumisista huolimatta.

Watfordin puolesta puhuu:

 • Watford tykkää pelata vastahyökkäyksiä hakien, joten matchup ManU:n kaltaista, hyökkäävämpää joukkuetta vastaan sopii sille hyvin.
 • United-leiriä vaivannut, pitkään kestänyt loukkaantumissuma ei ole vieläkään helpottanut täysin, ja monien runkopelaajien pelaaminen on edelleen epävarmalla tolalla.
 • Watford keskittynee vastahyökkäyksiä hakiessaan puolustamaan tiiviisti, ja ManU:lla on ollut hankaluuksia juurikin tällaisia puolustusvoittoisia joukkueita vastaan.

Kertoimet:

Päälinja määrittyi kohteen avautuessa -1,25 -tasolle, jossa kertoimet oli alkuun keskimäärin 2.06 - 1.85 -lukemissa. Tämän jälkeen Watfordin kertoimissa on tapahtunut pientä kasvua, mutta ei kuitenkaan ratkaisevasti.

Verrokkiotteluita haravoidessa mielenkiinto kohdistuu Tottenham - Watford -matsiin, jossa päälinja oli kohteiden sulkeutuessa AH -1 kerroinjakaumalla 1.97 - 1.96, kun taasen Man Utd - Southampton -ottelussa päälinja oli loppujen lopuksi AH -1,25 kertoimilla 2.05 - 1.88.

Nykytasoltaan ManU:a ei voida kuitenkaan laskea vahvemmaksi kuin Tottenhamia. Samalla Watfordin täytyisi ehdottomasti olla määritelty kertoimissa Southamptonia vahvemmaksi, mikä ei näiden kertoimien osalta kuitenkaan nykyisten kertoimien osalta toteudu.

VIHJE: Man United - Watford: Watford +1.25 - kerroin 1.92 (Unibet

Ottelun käsikirjoitus sopii ennakolta mainiosti Watfordille, jonka pitäisi ehdottomasti olla kyvykäs pysymään pelissä mukana loukkaantumishuolista edelleen kärsivää United-ryhmää vastaan. Näiden lukuisten poissaolojen onkin vaikutettava jollain tapaa ManU:n pelaamisen rytmiin ja jatkuvuuteen.

Lue kattava ennakko ja vedonlyöntivihje Manchester United - Watford -otteluun tästä.

West Ham - Everton

Ottelu pelataan: 30.3. klo 19:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

West Hamin puolesta puhuu:

 • Monien Everton-pelurien pelaamisen ympärillä leijuu isojakin kysymysmerkkejä, ja muun muassa Everton-puolustajat Yerry Mina ja Lucas Digne saattavat hyvinkin olla sivussa tästä ottelusta.
 • West Ham voitti joukkueiden aiemman kohtaamisen tällä kaudella vieraissa maalein 1-3.
 • West Ham on ollut tällä kaudella hyvinkin vahva kotijoukkue, kun se on voittanut 16:sta Lontoon olympiastadionilla pelaamastaan kotiottelusta kahdeksan ja hävinnyt vain viisi.

Evertonin puolesta puhuu:

 • West Ham oli viime kierroksella hyvinkin onnekas saadessaan raavittua voiton sarjan heikointa joukkuetta vastaan matsin viime hetkillä. Kokonaiskuvassa esitys ei siis ollut kummoinen.
 • Everton lähtee taasen otteluun allaan vahva 2-0-kotivoitto Chelseasta, mikä varmasti antaa oman buustinsa joukkueen leiriin.
 • Everton voi jättää ottelussa aloitteiden teon West Hamille, ja juuri tällaisissa väännöissä West Hamilla onkin ollut hankaluuksia tarvittavien maalipaikkojen luomisessa. 

Kertoimet:

Päälinja määrittyä pelikohteen avautuessa -0,25 linjalle, jolla kertoimet majailivat alkuun 2.06 - 1.85 -lukemissa. West Hamin kertoimet ovat kuitenkin nousseet, joskin valtaosa tästä kasvusta nähtiin reilu viikko sitten. Stabiilin tilanteen jälkeen kertoimet voivatkin siis heilahdella vielä ottelua odotellessa, sillä suuria panostuksia ei kertoimien muuttumiseen varmastikaan tarvita.

Vertailua kertoimissa voidaan tehdä Watford - Everton ja West Ham - Watford -matseihin, sillä Watford voidaan laittaa peliesitysten suhteen sinne samalla viivalle kummankin ottelun osapuolen kanssa (joskin Watford on ehkäpä hivenen tasaisemmin suorittava joukkue näihin nähden). Näissä otteluissa päälinja oli kummassakin sama AH -0,25, joista Evertonin kerroin oli 2.18 ja West Hamin puolestaan 2.15.

VIHJE: West Ham - Everton: 1 - kerroin 2.60 (Coolbet

Vedonlyönti-yhtiöt ovat määrittäneet West Hamin tässä ottelussa huomattavasti Evertonia heikommaksi joukkueeksi, mikä ei mielestäni pidä paikkaansa tämän kauden osalta. Kotikenttä petaakin West Hamille ennakkosuosikin aseman tähän otteluun, sillä joukkue on ollut kuluvalla sesongilla vahva isäntä Lontoon olympiastadionilla.

Cardiff - Chelsea

Ottelu pelataan: 31.3. klo 16:05
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Cardiffin puolesta puhuu:

 • Matchup sopii Cardiffille nyt hyvin, sillä Chelsealla on ollut hankaluuksia hyökkäyspelissään tällaisia puolustuvoittoisia joukkueita vastaan. Fyysiset walesilaiset ovat myös vahvoja vastahyökkäyksissään, jotka voivat vahingoittaa hyökkäävää Chelseaa.
 • Chelsea hävisi viimeisimmän ottelunsa Evertonille maalein 2-0 hyvinkin turhauttavan esityksen jälkeen.
 • Cardiff on ollut hankala isäntä lähes kaikille Walesissa vieraileville joukkueille, sillä 16:sta pelaamastaan kotiottelusta se on onnistunut raapimaan pisteitä kahdeksaan kertaan (6 voittoa ja 2 tasapeliä). Kyseessä on enemmän kuin hyvä saldo tämän tason joukkueelle.

Chelsean puolesta puhuu:

 • Cardiff joutuu pärjäämään ottelussa ilman Sol Bambaa, joka on loukkaantumisensa vuoksi sivussa koko loppukauden. Joukkueen takalinjalta myös laitapakki Joe Bennettin kärsii loukkaantumisesta ja hänen pelaaminen on ottelussa epävarmaa.
 • Chelsea ei kokenut suuria ongelmia joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa, kun se voitto kotonaan Cardiffin selvästi maalein 4-1.
 • Chelsea on paperilla tottakai isosti Cardiffia edellä, ja se pelaa motivoituneena tavoitellessaan viimeisiä Mestarien liigan -paikkoja (TOP4-sijoituksia). 

Kertoimet:

Päälinja oli kohteiden auetessa +1,25, jossa kertoimet jakautuivat alkuunsa 1.90 - 2.01. Cardiffin kertoimet ehtivät kuitenkin laskea hiukan, mikä johtui suurimmilta osin Chelsean edellisestä tappiosta Evertonille. Muutokset kertoimissa eivät kuitenkaan ole olleet vielä merkittäviä.

Cardiff - Tottenham ja Fulham - Chelsea -matsit voidaan ottaa kertoimien vertailussa suurennuslasin alle, sillä Tottenham ja Chelsea sekä Cardiff ja Fulham vertautuvat keskenään varsin hyvin yhteen. Molemmissa näistä otteluista päälinja määrittyi matsin alkaessa samalle +1,25 -linjalle, joista Cardiffin kotikerroin oli 2.04 ja Chelsean vieraskerroin puolestaan 1.98.

Näiden vertailukohtien kautta voitaisiin argumentoida, että value olisi tämän ottelun osalta Chelsean puolella, mutta sekä viime aikojen otteiden perusteella että tulevan ottelun matchupin perusteella argumentteja saa helposti myös sinisiä vastaan.

VIHJE: Cardiff - Chelsea: Cardiff +1.25 - kerroin 1.90 (PinnaclePinnacle

Matchup sopii mallikkaasti kotijoukkueelle, sillä se pääsee hyödyntämään ottelussa vahvuuksiaan, eli tiivistä sumppupuolustusta, fyysisyyttä sekä vastahyökkäyksiä. Lähestymme sesongissa niitä hetkiä, jolloin monilla ennakkosuosikeilla alkaa olla entistäkin vaikeampaa juurikin Cardiffin kaltaisia joukkueita vastaan, jotka pelaavat jokaisesta tarjolla olevasta pisteestä kuin henkensä kaupalla.

Liverpool - Tottenham

Ottelu pelataan: 31.3. klo 18:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Liverpoolin puolesta puhuu:

 • Jürgen Klopp on saanut otettua managerien taistossa hyvää niskalenkkiä Spursin Mauricio Pochettinosta, sillä kaksikon välisestä kahdeksasta kohtaamisesta Klopp on voittanut kolme ja hävinnyt vain yhden.
 • Liverpool on edelleen ilman tappioita Anfieldilla tämän kauden osalta. Kotirekordi on sillä 13-2-0.
 • Spursin keskikentän pohjapelaaja Eric Dier loukkasi itseään maajoukkuetauolla, ja joukkue kaipailisikin hänen fyysisyyttään Liverpoolin laadukasta keskikenttää vastaan.

Tottenhamin puolesta puhuu:

 • Spurs on vahva vierasjoukkue, ja se onkin voittanut 16:sta vierasmatsistaan peräti 11.
 • Liverpool ottanee pallonhallinnan nimiinsä tässä ottelussa, mutta joukkue on kuitenkin vahvimmillaan aina silloin, kun se pääsee hyökkäämään vauhdilla epäorganisoitua vastustajaa vastaan. Matchup on siis sinällään Spursille suotuisa.
 • Dierin loukkaantumisesta huolimatta maajoukkuetauko on tehnyt varmasti myös hyvää Tottenham-leirille, sillä tauon myötä monet Tottenhamin runkopelaajista ovat sekä kyenneet parannella vaivojaan että löytäneet kadoksissa ollutta virettään näissä maajoukkueen otteluissa.

Kertoimet:

Pelikohteiden tarjolle tullessa päälinja oli tässä matsissa AH -1, jossa kerroinjakauma oli alkuun 2.01 - 1.90. Sittemmin Liverpoolin kerroin on noussut tästä tasosta hiukan, joskin muutos on ollut sen verran pieni, etten kiinnitä siihen itse nyt suuresti huomiota.

Kertoimien vertailu muihin vastaaviin otteluihin on tässä tapauksessa hankalaa, sillä otteluohjelmaa pitäisi kelata taaksepäin turhan pitkälti, jotta sopiva verrokkiottelu tähän toimeen löytyisi. Monet asiat ovatkin ehtineet muuttua kummankin joukkueen osalta noista ajoista, joten näiden aiempien kertoimien tarkka tuijottaminen on sinällään turhaa. Yhteenvetona voidaan kuitenkin sanoa, että nyt Liverpoolin kertoimet ovat hieman korkeammalla kuin muita TOP6-joukkueita vastaan, mikä on sinällään ymmärrettävää, sillä vastassa on vahvaksi vierasjoukkueeksi profiloitunut.

VIHJE: Liverpool - Tottenham: Tottenham +1 - kerroin 1.88 (Bethard

Ennakkokaavailut kuulostavat tämän ottelun osalta enemmän Tottenham-merkkisiltä ja matchupin pitäisikin sopia sille varsin hyvin. Molemmat joukkueet ovat toki pelanneet viime aikoina niin ailahtelevasti, että ottelun lopputulema on varsin hankalasti ennustettavissa. Joukkueet ovat kuitenkin pelanneet tiukkoja matseja, ja managerien kahdeksassa viimeisessä, keskinäisessä kohtaamisessa Spurs-voitto on jäänyt osumatta tällä tasoituslukemalla vain kertaalleen.

Arsenal - Newcastle

Ottelu pelataan: 1.4. klo 22:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Arsenalin puolesta puhuu:

 • Arsenal voitti joukkueiden edellisen kohtaamisen maalein 1-2, ja Tykkimiehet ovat vieläpä pelanneet tällä kaudella paljon paremmin kotonaan kuin vieraissa.
 • Arsenalin kotirekordi Emiratesilla onkin tämän kauden osalta vakuuttava 13-2-1.
 • Edellisissä otteluissaan Arsenal on onnistunut kaatamaan kilpakumppaninsa Manhcester Unitedin 2-0, ja tämän lisäksi joukkue esitti Eurooppa-liigassa upean nousun Rennes'iä vastaan. Nämä tulokset antavat joukkueella varmasti itseluottamusta loppukauteen.

Newcastlen puolesta puhuu:

 • Newcastle ottelu sopii ennakkokaavailun perusteella hyvin, sillä joukkue pystyy pelaamaan suosimallaan tavalla syvältä tiiviisti puolustaen. Näin se pystyykin parhaiten kaitsemaan Arsenal-hyökkäyksen ykkösaseita: nopeita pystyjuoksuja puolustuksen selustaan vikkeliltä hyökkääjiltä.
 • Arsenalin osalta ottelussa pelaaminen on epävarmaa muun muassa Aaron Ramseyn, Granit Xhakan ja Nacho Monrealin osalta, kun taasen Lucas Torreiran on varmuudella sivussa pelikieltonsa vuoksi. Arsenalin keskikenttä ei siis ole parhaalla mahdollisella tolalla.
 • Newcastlen puolustuslinja oli raajarikkoinen viime kierroksella, mutta nyt joukkue voi saada puolustukseensa tärkeän lenkin Jamaal Lascellesin takaisin sairastuvalta.

Kertoimet:

Kertoimet olivat jakautuneet pelikohteiden avautuessa ottelun osalta siten, että päälinja oli määritetty AH -1.25 -tasolle kerroinjakaumalla 1.90 – 2.01. Suuria muutoksia nämä kerroinlukemat eivät olekaan vielä tässä vaiheessa kokeneet.

Vertailun vuoksi esiin voidaan kerroin-analyysissä nostaa Tottenham - Newcastle ja Arsenal – Southampton -ottelut. Ensimmäisenä mainitussa päälinja oli ottelun alkaessa niinikään -1,25, mutta Arsenalin ja Southamptonin välisessä kohtaamisessa samainen päälinja oli kuitenkin -1. Tämä onkin sinällään erikoista, sillä Newcastle on vähintäänkin yhtä vahva kuin Southampton.

VIHJE: Arsenal - Newcastle: Newcastle +1.25 - kerroin 2.08 (NordicBet

Newcastlen kannalta matchup on vahvasta vastustajasta huolimatta mallikas, ja sen syvä puolustus kykeneekin varmasti tylsyttämään ne terävimmät aseet Arsenal-hyökkäyksestä. Nyt putoamispeikkoa vastaan pelaava Newcastle pyrkiikin varmasti kaikin keinoin pitämään ottelun tiukkana ja vähämaalisena. Samaan aikaan kertoimet ovat varsin vinksahtaneet joukkueiden aiempiin, samankaltaisiin otteluihin verratessa.

Viime Valioliiga-kierroksen tärpit ja tulokset:

Ottelut: Tärppi Kerroin: Lopputulema:
Bournemouth - Newcastle Alle 2,5 maalia 1.90 Huti
Burnley - Leicester Yli 2,5 maalia 2.05 Voitto
West Ham - Huddersfield 1 1.60 Voitto
Fulham - Liverpool Alle 1,25 maalia 1. puoliajalla 2.00 1/2 Voitto
Everton - Chelsea 2 1.98 Huti


Edellisen kierroksen kokonaissaldo: +1.15 yksikköä.

Tilastot kokonaisuudessaan kuluvalta Valioliiga-kaudelta:

Osumat: 163 / 334
Tuotto: -3.73
Palautus%: 99%

Teksti: Thomas Schyth

Thomas Schyth on tanskalaisen yhteistyösivustomme asiantuntija, joka on erikoistunut jalkapallo-vedonlyöntiin. Hänen tanskaksi kirjoitetut veikkausvihjeet sekä viikottaiset Valioliiga-ennakkopaketit kaikkine tärppeineen löytyykin nyt myös Urheiluveikkaus.comista käännettynä suomeksi.

Kommentit

Palaute