Valioliiga 2018-19, 38. kierros:

Tanskalaisen yhteistyösivustomme Valioliiga-asiantuntija Thomas Schyth tarjoaa oman ennakkopakettinsa pelivihjeineen jokaiselle Valioliigan ottelukierrokselle.

Tärppien osumatarkkuus edellisen kierroksen jälkeen:

Osumat: 199 / 408
Tuottosaldo: -0.42
Palautusprosentti: 100%

Valioliigakausi 2018-19 on viimeistä pelikierrosta vaille paketissa ja jännitys ennen viimeistä pelipäivää on huipussaan, sillä mestaruustaistelu Manchester Cityn ja Liverpoolin välillä on vielä auki. City varmistaa voitolla toisen perättäisen Valioliiga-mestaruuden, mutta Liverpoolilla on mahdollisuus nousta vielä sarjan voittoon jos City kompuroi Brightonin vieraana ja Pool voittaa oman ottelunsa.  Nyt onkin aika katsastaa hieman tarkemmin mistä tämä Valioliigan päätöskierros on tehty matsikohtaisten ennakoiden ja yksittäisten vedonlyöntivihjeiden kautta.

Toiseksi viimeiselle kierrokselle lähdettiin viime viikonloppuna mielenkiintoisista asetelemista, sillä Manchester City ja Liverpool olivat molemmat pakkovoiton edessä, mikäli he haluivat säilyttää mahdollisuutensa mestaruuteen. Kumpikin jättiläisistä kesti paineet vaikka Liverpool oli vaikeuksissa Newcastlen kanssa ja myös City oli kompuroida omassa ottelussaan Leicesteriä vastaan. Lopulta Liverpool-hyökkääjä Divock Origin viime minuuteilla tullut osuma pelasti Poolin ja Cityn sankariksi puolestaan nousi seuraikoni Vincent Kompany, joka tälläsi ratkaisevan 1-0 voittomaalin komealla kaukolaukauksella Leicesterin verkkoon.

Sunnuntaina kello 17:00 Suomen aikaa pelattavalle päätöskierrokselle lähdetään seuraavista asetelmista: Sarjaa johtavalla Manchester Cityllä on kasassa 95 pistettä ja sinisten vanavedessä kakkospaikalla keikkuva Liverpool on 94 pisteessä. Päätöskierroksen suurennuslasi on siis tottakai näiden kahden jättiläisen otteluissa, sillä muissa otteluissa ei juurikaan suuria panoksia ole.

Kierros on hieman normaalia vaikeampi ennakoida, sillä monien panoksettomasti päätöskierrokselle lähtevien joukkueiden motivaatiota voi vain arvailla ja siksi suosittelemme pitämään panostasot alhaisina. Päätöskierroste panoksettomissa otteluissa voi hyvänä nyrkkisääntönä pitää sitä, että motivaatioetu on usein kotijoukkueella, joka haluaa näyttää kauden päätösottelussa kotiyleisölleen parastaan.

Päätöskierroksella on varmasti luvassa huippujännittävä mestaruustaistelu Cityn ja Poolin välillä sekä paljon muita tapahtumarikkaita otteluita, joten nyt on aika suunnistaa alta näkyvien ottelukohtaisten ennakoiden ja pelivihjeiden kautta laittamaan omat betsit sisään!

UUSIMMAT VEDONLYÖNTISIVUT URHEILUVEIKKAUS.COMISSA:
PELIYHTIÖ BONUS LUNASTA BONUS:
betclic 55€ ilmaisveto
Fansbet 100% bonus 10€ asti
18Bet 100% bonus 100€ asti
librabet 100% bonus 150€ asti
fastbet 50€ bonukset
kto 100% bonus 100€ asti

Brighton - Man City

Ottelu pelataan: 12.5. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Brightonin edellisen kierroksen 1-1 vierastasapeli laadukasta Arsenalia vastaan on varmasti nostanut joukkueen itseluottamusta ennen päätöskierrosta. Joukkue pääseekin mukavista asetelmista kauden viimeiseen otteluun, jonka se pääsee pelaamaan kotiyleisönsä edessä American Express Community Stadiumilla.

Vastus on kauden päätösottelussa kovin mahdollinen, sillä vastaan tulee mestaruustaistelussa hyvissä asetelmissa olevan Manchester City. City on ottelussa pakkovoiton edessä jos se haluaa varmistaa tämän kauden mestaruuden Valioliigassa. 

Brighton on lähtökohtaisesti ottelussa selkeä altavastaaja, mutta se pystyy kotikentällään haastamaan sarjan kärkiseuroja. Cityn otteita on viime kierroksilla leimannut hermostuneisuus ja jos vieraat eivät saa aikaista avausmaalia, niin kompaktin Brighton-puolustuksen avaamisesta voi muodostua tuskallista.

VIHJE: Brighton - Man City: Kulmapotkut, Man City -,4.0 - kerroin 1.90 (Bet365)

Manchester Cityn on voitettava ottelu jos se haluaa uusia vuoden takaisen mestaruutensa. Tämä tarkoittaa sitä, että joukkue painaa alusta asti kovaa päälle ja pyrkii rakentelemaan maalipaikkoja isäntien päätyyn. Brighton pystyy kotikentällään puolustamaan kohtalaisen laadukkaasti, mutta maalipaikkojen luonti voi jäädä haaveeksi. City saanee ottelussa reilusti kulmapotkuja maalipaikkojen rakentelun seurauksena, joten vieraiden kulmapotkuista tarjottu kerroin 4 kulman tasoituksella kelpaa peleihin.

Burnley - Arsenal

Ottelu pelataan: 12.5. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Vaikka Arsenal on sarjataulukossa kymmenen pykälää Burnleya korkeammalla sijoituksella, niin joukkeiden esitykset kauden toisella puoliskolla ovat ristiriidassa tämänhetkisen xG-tilastojen kanssa. Burnley on ollut kauden toisella puoliskolla xG-tilastoisssa Arsenalia parempi, mutta toki tämä tilasto ei ole absoluuttinen fakta joukkueen otteista.

Arsenali haki torstaina maistuvan 2-5 vierasvoiton Valeniasta Eurooppaliigan toisesa välieräottelussa ja eteni Chelsean finaalivastustajaksi UEL-finaaliin. Arsenalin mahdollisuudet nousta sarjassa neljän joukkoon ja varmistaa paikka ensi kaudeksi Mestarien liigaan ovat teoriassa vielä olemassa, mutta käytännössä tämä skenaario on mahdottomuus.

VIHJE: Burnley - Arsenal: Burnley +0,25 - kerroin 1.97 (Bet365)

Eurooppaliiga-huumassa seilaava Arsenal ei varmasti ole tässä ottelussa parhaimmillaan ja kotiyleisönsä edessä kauden päättävä Burnley on varmasti motivoitunut näyttämään vielä viimeisen kerran tällä kaudella parastaan kotiyleisölle, joten pelikohteeksi nostetaan isäntien menestys aasialaisella tasoituksella.

Crystal Palace - Bournemouth

Ottelu pelataan: 12.5. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Kahden keskikastin joukkueen kohtaaminen, johon lähdetään mielenkiintoisista asetelmista, sillä Crystal Palace on koko sarjan toiseksi heikoin kotijoukkue. Vierailija Bournemouthin otteet vieraskentillä ovat kauden aikana ailahdelleet, mutta viisi vierasvoittoa ja 16 kerättyä vieraspistettä on joukkueelle kelpo saavutus.

Kumpikin joukkue nappasi edellisellä kierroksella maistuvat voitot, joten vire on kohdallaan kummassakin leirissä ennen päätöskierrosta. Ottelussa ei ole panosta, sillä kummankin sarjapaikka ensi kaudelle on varmistunut jo aiemmin. Kummatkin joukkueet vannovat puolustusvoittoiseen ja vastaiskuihin perustuvan pelityylin nimeen, joten on mielenkiintoista nähdä kumpi ottaa pallonhallinnan tässä ottelussa.

VIHJE: Crystal Palace - Bournemouth: 1 - kerroin 1.91 (Coolbet)

Palacen pitäisi olla joukkueista motivoituneempi, sillä se haluaa päättää varmasti kauden voittoon kotiyleisönsä edessä. Bournemouth sen sijaan käy pelaamassa viimeisen vieraspelin ennen kesälomien alkua, joten lukuisista loukkaantumisista kärsivä vierasjoukkue ei varmasti esitä päätöskierroksella parastaan. Kotivoittoa lapulle.

Fulham - Newcastle

Ottelu pelataan: 12.5. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Fulham sai otteisiinsa hyvää tekemistä sen jälkeen, kun joukkueen putoaminen Mestaruussarjaan ensi kaudeksi varmistui ja joukkue otti kolmen ottelun voittoputken huhtikuussa. Edellisessä ottelussa se joutui kuitenkin taipumaan Wolvesin vieraana 1-0, mutta joukkue haluaa varmasti päättää matkan Valioliigassa positiivisissa merkeissä Craven Cottagella kotiyleisönsä edessä.

Newcastle on kotijoukkueen tapaan esiintynyt viime aikoina ihan laadukkaasti ja neljästä edellisestä ottelustaan se on voittanut kaksi ottelua, pelannut kerran tasan ja hävinnyt kertaalleen, kun edellisellä kierroksella joukkue taipui kotikentällään lukemin 2-3 mestaruustaistossa olevalle Liverpoolille. Pool-ottelussa oli kuitenkin paljon positiivista ja taso tuskin putoaa päätöskierrokselle radikaalisti.

VIHJE: Fulham - Newcastle: Newcastle +0 - kerroin 2.07 (Bet365)

Newcastle on joukkueista laadukkaampi kokonaisuus ja Fulhamin voi odottaa pelaavan kotiyleisönsä edessä hyökkäysvoittoista jalkapalloa. Se saattaa kuitenkin koitua kotijoukkueen kompastuskiveksi, sillä Newcastle on vaarallinen vastaiskujoukkue ja se käyttää paikkansa myös tässä ottelussa hyväksi jos Fulham ylihyökkää.

Leicester - Chelsea

Ottelu pelataan: 12.5. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Chelsea varmistin edellisen kierroksen 3-0 kotivoitolla Watfordia vastaan paikan Valioliigan neljän joukossa ja samalla suoran paikan ensi kauden Mestarien liigaan. Joukkue eteni torstai-iltana Eurooppaliigan finaaliin, joten on hyvin mahdollista, että manageri Maurizio Sarri säästelee avainpelaajiaan tässä kauden päätösottelussa UEL-finaalia ajatellen.

Kotijoukkue Leicester on esiintynyt koko kevätkauden vahvasti ja edellisellä kierroksella tullut 1-0 vierastappio Manchester Citylle oli tappiosta huolimatta jälleen hyvä esitys joukkueelta. Jos Chelsea kierrättää ottelussa avainmiehiään, niin on hyvin mahdollista, että aktiivinen Leicester ottaa ottelussa pallonhallinnan ja samalla komennon itselleen. Leicester on varmasti motivoitunut otteluun, sillä se tuskin haluaa hävitä kauden viimeistä otteluaan kotiyleisönsä edessä.

VIHJE: Leicester - Chelsea: 1 - kerroin 2.45 (Betfair)

Chelsea kärsii loukkaantumisista ja vieraiden kokoonpanossa saatetaan muutenkin nähdä kierrätystä Eurooppaliigan finaalia silmällä pitäen. Sarri ei varmasti halua riskeerata avainpelaajiensa pelikuntoa mahdollisilla loukkaantumisilla, joten kotimenestystä lapulle.

Liverpool - Wolverhampton

Ottelu pelataan: 12.5. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Liverpool pääsee otteluun varmasti aivan tappiin viritetyllä itseluottamuksella, sillä tiistainen 4-0 kotivoitto Barcelonasta ja paikan varmistuminen Mestarien liigan finaaliin on varmasti tehnyt nannaa joukkueen sisällä. Liverpoolin ainoat huolet tällä hetkellä ovat loukkaantumisissa, sillä sivussa ovat tällä hetkellä Salah, Firmino, Keita sekä Robertson. Liverpoolin tavoite ottelussa ei ole mikään muu kuin kotivoitto, sillä se tarvitsee ottelusta täydet 3 pistettä jos se mielii kiusata Cityä mestaruustaistelussa.

Wolves on ollut yksi kauden pirteimmistä yllätyksistä ja koko kauden laadukkaasti esiintyneet Sudet ovat tällä hetkellä sarjataulukon seitsemäntenä ja joukkueella on vielä mahdollisuus päästä ensi kaudeksi eurokentille (riippuen muiden kilpailujen tuloksista), mutta paikka ei ole enää omissa käsissä. Joukkue ei voi siis nousta eikä tippua sarjataulukossa, joten käytännössä se pelaa ottelussa ilman mitään panosta.

VIHJE: Liverpool - Wolverhampton: Wolves +1,5 - kerroin 2.00 (Bet365)

Liverpoolin pelaajat pursuilevat tällä hetkellä itseluottamusta ja se on pakkovoiton edessä kotikentällään mestaruustaistelua ajatellen. Poissaolot toki vaikuttavat kotijoukkueen kokoonpanoon ja pientä väsymystä voi olla ilmassa, sillä Pool on pelannut toukokuussa jo kolme kovaa ottelua (2 x Barcelona, 1 x Newcastle) ja ajatukset voivat harhailla jo hieman Mestarien liigan finaaliin. Wolves pääsee otteluun ilman paineita ja sillä on hyvä paikka kiusata suursuosikkia vieraskentällä ja päättää kausi positiivisissa merkeissä.

Man Utd - Cardiff

Ottelu pelataan: 12.5. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Manchester United joutui pettymään pahasti viime kierroksella, kun se jäi ennalta selvästi heikomman Huddersfieldin vieraana tasapeliin ja samalla karkasi haaveet pääsystä neljän joukkoon ja ensi kauden Mestarien liigaan. Tällä hetkellä ManU on taulukon kuudentena ja voitolla sillä on mahdollisuus nousta ohi viidentenä olevan Arsenalin jos se häviää oman ottelunsa ja varmistaa suora paikka edes Eurooppaliigaan. Unitedilla on ollut läpi kevään loukkaantumishuolia ja myös tähän otteluun joukkueella on useampi epävarma pelaaja (Lingard, Lukaku, Martial, Romero, Sanchez). Solskjaer saattaakin antaa ottelussa vastuuta myös nuorille pelaajille, jotka eivät normaalisti ole avauksessa.

Cardiffin putoaminen ensi kaudeksi Mestaruussarjaan varmistui viime kierroksella, kun joukkue taipui kotikentällään 2-3 pirteästi esiintyneelle Crystal Palacelle. Joukkueen motivaatioa päätöskierroksen vierasotteluun voi putoamisen varmistumisen jälkeen vain arvailla, joten mitä tahansa voi olla luvassa vierailta.

VIHJE: Man Utd - Cardiff: Alle 3,5 maalia - kerroin 1.85 (888sport)

Cardiffin motivaatio voi olla hakusessa otteluun ja muutenkin vaisusti tällä kaudella vieraskentillä esiityneet walesilaiset saattavat olla liikkeellä raskaalla jalalla ja synkin mielin. United kärsii loukkaantumisista ja joukkueen ratkaisuosasto on ollut viime aikoina varsin ohut. Odotettavissa on kotijoukkueen vähämaalinen voitto, joten lapulle isketään underia.

Southampton - Huddersfield

Ottelu pelataan: 12.5. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Vierasjoukkue Huddersfield oli kauden ylivoimaisesti surkein joukkue ja sen putoaminen varmistui jo useampi kierros takaperin. Joukkue sai kahdeksan ottelun tappioputkensa poikki edellisessä ottelussaan, kun se nappasi Manchester Unitedilta tasapelipisteen kotikentällään. Tuo viime kierroksella tullut piste oli kuitenkin enemmän vierasjoukkue ManU:n huonoutta kuin kotijoukkueen hyvyyttä.

Southampton piristyi sen jälkeen, kun itävaltalainen Ralph Hasenhuttl otti joukkueen vetovastuun ja joukkue onnistui vaikean kauden jälkeen varmistamaan sarjapaikan myös ensi vuodeksi. Perustasoltaan Saints on joukkueista selvästi laadukkaampi kokonaisuus ja kotikentällään se on varmasti motivoitunut päättämään kauden voitolla.

VIHJE: Southampton - Huddersfield: Southampton -1,5 - kerroin 2.26 (Pinnacle)

Saints on parantanut peliään kevään mittaan Hasenhuttlin alaisuudessa ja joukkue haluaa varmasti päättää kauden kotiyleisönsä edessä voittoon. Huddersfield on sarjan selvästi heikoin joukkue ja se ei pelaa enää ees kunniasta, sillä sarjatason vaihtuminen on ollut varmaa jo useamman viikon ajan. Valioliigataival päättynee rökäletappioon vieraskentällä.

Tottenham - Everton

Ottelu pelataan: 12.5. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Tottenhamilla on sarjassa alla kahden ottelun tappioputki, mutta käytännössä joukkue on jo varmistanut paikkansa neljän joukossa ennen viimeistä kierrosta ja sitä myöten ensi kauden Mestarien liigassa. Joukkue selvitti keskiviikkona sensaatiomaisesti tiensä Mestarien liigan finaaliin kaatamalla Ajaxin vieraskentällä lisäajan maalilla 2-3. Joukkue on kärsinyt viime aikoina loukkaantumisista ja myös ottelutahti on ollut kova, joten päätöskierroksella Spurs-miehistössä saatetaan nähdä kierrätystä kokoonpanossa.

Everton on keikkunut tuttuun tapaan koko kauden Valioliigan ylemmässä keskikastissa ja tällä hetkellä se löytyy sarjataulukon kahdeksannelta sijalta. Joukkueen syksy ja talvi oli ailahtelevainen, mutta keväällä joukkue on suoritunut erinomaisesti. Seitsemästä edellisestä ottelustaan voittanut Toffees on hyvässä iskussa ja se saattaa pilata Spurs-fanien kauden päätösottelun sarjassa.

VIHJE: Tottenham - Everton: 2 - kerroin 3.80 (Expekt)

Spurs on vaikuttanut viime aikoina väsyneeltä otteluruuhkan takia ja lisäksi joukkueelta on muutamia avainmiehiä sivussa. Samalla Mestarien liigan finaalipaikka "häiritsee" varmasti isäntien keskittymistä kauden päätöskierroksella. Everton on ollut viime aikoina hyvässä vireessä ja vieraat haluavat varmasti päättää kauteen positiivisissa merkeissä vieraskentästä huolimatta. Vierasvoitto on hyvä haku.

Watford - West Ham

Ottelu pelataan: 12.5. klo 17:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Kohtaaminen, jossa ratkeaa Valioliigan kymmenes sija, joten mitään panoksia ottelussa ei ole ja joukkueiden motivaatio otteluun voi vain arvailla. Koko kauden ajan isoista loukkaantumisista kärsinyt West Ham on saanut kevään mittaan sairastupaansa tyhjäksi ja viime aikoina joukkue on vahvistuneen kokoonpanon myötä onnistunut ottamaan myös voittoja. Alla on 0-1 vierasvoitto Spursista ja edellisellä kierroksella napattu maistuva 3-0 kotivoitto Saintsista.

Watford on pelannut koko kauden hyvällä tasolla ja joukkue on ansaitusti taulukon keskikastissa. Watfordilla on ohjelmassa FA Cupin finaali Manchester Cityä vastaan 1. päivä, ja joukkue tuskin lähtee tähän otteluun ihan parhaimmalla miehistöllä, sillä loukkaantumisriski halutaan varmasti minimoida FA Cupin finaalin alla.

VIHJE: Watford - West Ham: Ottelussa alle 2,5 korttia - kerroin 1.93 (Unibet)

Kummankaan joukkueen motivaatio ei ole huipussaan tässä ottelussa ja todennäköisesti luvassa on hidastempoinen pallottelu, jossa tunteet pysyvät kurissa ja homma hoidetaan ammattimiesten tapaan kunnialla loppuun ilman suuria torikokouksia ja rumia taklauksia. Ottelun tuomari Kavanaugh ei ole tunnettu runsaista korttimääristään (keskimäärin 3,17 per ottelu), joten pelivalinnaksi kohoaa alle 2,5 kortista tarjottu kerroin.

Viime Valioliiga-kierroksen tärpit ja tulokset:

Ottelut: Tärppi Kerroin: Lopputulema:
Everton - Burnley Alle 2,5 maalia 2,03 Voitto
Bournemouth - Tottenham Bournemouth +0.5 1,97 Voitto
West Ham - Southampton 1 2,35 Voitto
Wolves - Fulham Alle 2,5 maalia 2,15 Voitto
Cardiff - Crystal Palace 2 2,81 Voitto
Newcastle - Liverpool Alle 2,5 korttia 2,30 Voitto
Chelsea - Watford Watford +1,5 2,35 Huti
Huddersfield - Man Utd Man Utd -1,5 1,98 Huti
Arsenal - Brighton Alle 3,0 maalia 1,75 Voitto
Man City - Leicester Molemmat tekevät maalin 2,00 Huti


Edellisen kierroksen kokonaissaldo: +3,47 yksikköä.

Tilastot kokonaisuudessaan kuluvalta Valioliiga-kaudelta:

Osumat: 199 / 408
Tuotto: -0,42
Palautus%: 100%

Teksti: Thomas Schyth

Thomas Schyth on tanskalaisen yhteistyösivustomme asiantuntija, joka on erikoistunut jalkapallo-vedonlyöntiin. Hänen tanskaksi kirjoitetut veikkausvihjeet sekä viikottaiset Valioliiga-ennakkopaketit kaikkine tärppeineen löytyykin nyt myös Urheiluveikkaus.comista käännettynä suomeksi.